27 april 2018

Ghold – Of Ruin

Of Ruin - GholdDoomduo’s zijn hot in Engeland. Neem nou Ghold uit Londen. Ergens tussen Sleep, Ufomammut, Swans en Arabrot in zoeken de heren de leefbaarheid op tussen stilte en industriĆ«le bombast. Zeg maar gerust takkenherrie! Ghold is de deeltjesvertrager van stoner, industrial en noise. Alsof platenspelers een nog lager toerental dan 16 moeten hebben. Ik houd van muziek die graag inspeelt op de apocalyps en met een paar rake klappen stevige tikken uitdeelt op je oormembraam. The Melvins doen dat nog middels traditionele rocksongstructuren, Neurosis doet dat thematisch en tekstueel. Ghold beweegt zich daar precies tussenin. Hamerende bassen, knetterende drumslagen en diepe grunts leiden tot beukende songs die het moeten hebben van louter uithoudingsvermogen. De eerste klap is een daalder waard. De tweede een knaak en de derde moet de band enorme rijkdom bezorgen.


mij=Ritual Productions

Speak Your Mind

*