Jodymoon – All Is Waiting

Jodymoon - All Is WaitingIn 2012 maakte ik kennis met het Maastrichtse duo Jodymoon middels hun vierde album The Life You Never Planned On. Het was voor mij een aangename kennismaking met hun muziek die je grofweg kunt omschrijven als een klein en sfeervol orkest. Het voorgaande album werd grotendeels opgenomen in New York, voor opvolger All Is Waiting bleven ze gewoon thuis in Maastricht waar ze het album in hun appartement opnamen. Om het hef helemaal in eigen hand te nemen is een goede keus geweest. Op het voorgaande album vond ik het pas na de helft écht goed worden, op All Is Waiting is het vanaf mooie opener “Hold It Down Somehow” meteen raak. De mooie liedjes worden ook nu weer prachtig ingekleurd door cello en viool. Niet alle veertien liedjes zijn gemaakt volgens dit sfeervolle principe, er worden ook zijwegen ingeslagen. “Hitchhike Overdrive” is jazzy, “Donkey Dance” is een bluessong en op het instrumentale “Little Blackie’s Theme” en “The Calling” laat Johan Smeets horen dat bluegrass op de banjo en lap steel hem ook prima afgaat. Het zijn zeer geslaagde uitstapjes op een album dat overwegend bestaat uit prachtige singer-songwritermuziek. Vakkundig, sfeervol en rustig, net zoals het adembenemend mooie landschap op de hoesfoto. ‘All is waiting, all is right’ zingt Digna Janssen in het titelnummer. Het komt wel goed, alles ligt nog voor ons open, is de boodschap. Ik geloof zeker dat dat voor Jodymoon geldt.


mij=RLR / Rough Trade

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven