Skinny Lister – Down On Deptford Broadway

Skinny Lister - Down On Deptford BroadwayEngeland heeft een traditie hoog te houden op zowel arbeiderspunk, drinkliedjes en Keltische folktraditionals. Mumford & Sons doen tenslotte wat iedere Engelsman met de paplepel is ingegoten. Skinny Lister uit Londen doet nagenoeg hetzelfde, en dan met een extra zangeres. Deze tweede Skinny Lister-plaat is een amusante optelsom van folk, Keltische traditionals en meezingpunk, en ook het optreden in Doornroosje onlangs bevestigde dat dit een leuke feestband is. Engelsen zijn megagoed in het tweaken van dit soort muziek naar moderne maatstaven toe. Adam Ant gooide er een romantisch wave-sausje overheen, Flogging Molly een Iers besef, The Dubliners een eigen kroegsfeer en Skinny Lister een perfecte mix om door elk muziekfestival geboekt te worden als dé feestband waarop gedronken en gedanst moet worden. Van het eerste album Forge & Flagon uit 2012 gaat u “Forty Pound Wedding” en “Rollin’ Over” nog als festivalkrakers meemaken en op deze nieuwe plaat zijn “Cathy” en “This Is War” de oorwurmen. Nee, je kunt je geen buil vallen aan de teksten. Skinny Lister is tenslotte New Model Army niet. De band richt zich nu volkomen op het succes van The Head And The Heart, The Pogues, Mumford & Sons, The Baseballs en tal van Scandinavische bandjes die succesvol weglopen met typisch Engelse en Ierse cultuuruitingen.


mij=Xtra Mile

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top