Tiny Legs Tim – Stepping Up

Tiny Legs Tim - Stepping UpDe blues lijkt iets voor ouwe lullen, maar de jonge Gentenaar Tim De Graeve bewijst dat dit zeker niet het geval is. Hij treedt op onder de naam Tiny Legs Tim, een naam die weinig toelichting behoeft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd veel fijne bluesplaten heb gehoord, en ook Stepping Up van Tiny Legs Tim kan in die serie. Sommige muzikanten lijken de songs gewoon uit hun mouw te schudden en hij behoort hier zeker toe. Is de blues vaak een droevig gebeuren, in zijn songs zit ondanks de ellende een (kleine) positieve drive. Zo zingt hij in “I’m Gone”: ‘When I’m Dead My Baby Must Be Saved, Lay Her On Top Of Me As You Put Me In The Grave’. Met drie andere muzikanten (bas, drums, harmonica) nam hij dit album op. Je hebt echt het gevoel dat het live ingespeeld is en waarschijnlijk is dit ook zo. De blueshoek waarin hij zich begeeft is de zogeheten delta blues. Tiny Legs Tim redt zich prima en laat je na tien liedjes met een lekker gevoel achter. Je zou kunnen zeggen dat het genre behoorlijk belegen is, maar zo fris als het hier gebracht wordt belooft nog een goede toekomst voor dit genre.

N.E.W.S.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven