Guantanamo Baywatch – Darling… It’s Too Late

Guantanamo Baywatch - Darling... It's Too LateOngetwijfeld is Guantanamo Bay ooit een idyllische plek geweest. De marinebasis en vooral de gevangenis aan de zuidkust van Cuba hebben dat beeld totaal verpest. Toch weet het uit Portland afkomstige Guantanamo Baywatch mij door hun muziek te verplaatsen naar andere tijden. In die tijden ontstond de rock ‘n’ roll, reed men nog rond in prachtige Cadillacs, was surfen nog rebels, waren het vooral singles die de toon bepaalden en was Amerika nog een land ver weg. Darling… It’s Too Late is de tweede schijf van het trio en is nou zo’n album waar ik mee wegloop: rock ‘n’ roll, surf, doo-wop en rockabilly. Dan weer wordt er gezongen, dan weer is het instrumentaal. Negen liedjes zijn er van de hand van Jason Powell en “Mr. Rebel” is de enige cover (van Eddie & The Showmen). Her en der speelt er niet al te gezichtsbepalend een gastmuzikant mee, waarvan Curtis Harding op de titelsong “Too Late” de bekendste is. De productie is helder en helemaal van deze tijd ondanks de vintage muziekstijlen. Ondergetekende beluisterde Darling… It’s Too Late door middel van een cd en een gestreamde versie, maar als je één album op vinyl zou moeten hebben dan is het dit wel. Oude tijden herleven, en hoe. Party!


mij=Suicide Squeeze/Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.