Loes Swinkels – Nothing As I Know

Loes Swinkels - Nothing As I KnowLoes Swinkels komt uit het diepe zuiden. Het zuiden van Nederland dan, zoals haar naam duidelijk verraadt. De geboren Limburgse die tegenwoordig in de Gelderse Ooijpolder woont zou, afgaande op haar tweede cd Nothing As I Know, ook best uit Amerika kunnen komen. Na haar debuutalbum Passionately Lonely uit 2009 besloot ze de singer-songwriterliedjes achter zich te laten en het pad van de roots te kiezen. Roots met een flinke scheut blues is het geworden. De dertien liedjes op haar tweede album laten invloeden van Bonnie Raitt en Susan Tedeschi horen. Inspiratie voor dit album haalde ze voornamelijk uit een stukgelopen relatie. Deze ex zette haar op dit nieuwe muzikale pad. Dat was een goede zet, want de bluesgeoriënteerde roots op Nothing As I Know passen Swinkels als een jas. Geen scheurende blues, maar vakkundig en sprankelend, wat voor een groot deel te danken is aan Swinkels warme stem. Hoe mooi ze kan zingen hoor je pas echt in de wat rustigere nummers als “Sending Love & Hope To You” en “This Love”. Nothing As I Know is Loes Swinkels’ eerste rootsalbum en ze klinkt alsof ze nooit anders gedaan heeft. Wordt hopelijk vervolgd.


mij=Sonic Rendezvous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top