Mac DeMarco – Another One

Mac deMarco - Another OneSlechts 23 minuten en 46 seconden duurde de EP Another One van singer-songwriter Mac deMarco. En nu zoek ik naar woorden om te beschrijven wat ik net heb gehoord. Ik weet het namelijk niet zo goed. De EP bevat acht liedjes waarin deMarco zijn verlangen naar die ene grote liefde en het ontbreken daarvan bezingt. Met zachte stem, zeer laidback, op het eerste gehoor een beetje monotoon en niet al te moeilijk. In elk liedje komt een ietwat vals klinkend gitaartje voor, wat soms lollig klinkt maar andere keren de grens van het toelaatbare qua valsigheid akelig overschrijdt. ‘Toch bekruipt me een beetje het gevoel dat het een kunstje is dat mij op den duur (lees een hele cd lang) wat gaat vervelen’ zei File Under-collega Ewie over DeMarco’s vorige album Salad Days. Ik had het niet beter kunnen omschrijven. De ene keer denk ik dat ik genadeloos in de maling genomen word en dat DeMarco helemaal niet zo zielig is. Maar dan hoor ik “A Heart Like Hers” – echt een goed en mooi liedje – en gun ik hem van harte een vriendinnetje. Bij nadere beluistering blijken bovendien niet alle liedjes even simpel in elkaar te zitten. Als DeMarco op het eind dan ook nog zijn echte adres geeft en je uitnodigt voor een kop koffie ben ik zowaar geneigd dit op social media te delen zodat er hordes gewillige dames een bakkie troost bij hem komen halen. Wat zijn bedoelingen ook zijn met Another One, de titel zou ik in ieder geval niet al te letterlijk nemen. Het is niet één van de velen, maar een intrigerende EP die meer bevat dan je op het eerste gehoor zou denken.


mij=Captured Tracks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top