Lindi Ortega – Faded Gloryville

Lindi Ortega - Faded GloryvilleDe Canadese countryzangeres-met-Mexicaanse-roots Lindi Ortega bewijst al drie albums dat ze een prima countryzangeres is. Maar met haar liedjes over de zelfkant van de samenleving traditioneel genoeg is om die hard country-fans aan te spreken maar die dankzij de americana- en rockabilly-invloeden waarmee ze haar songs lardeert genoeg bite heeft om ook pop- en rockfans aan te spreken. Op Faded Gloryville bewandelt ze nieuwe muzikale paden. Wat gebleven is zijn de kristalheldere vocalen en de snik in haar stem. Maar Lindi Ortega is niet zomaar een countryzangeres, Lindi hééft soul! Het duidelijkste voorbeeld daarvan is “To Love Somebody”, een Bee Gees-cover die misschien nog wel beroemder is in de uitvoering van Nina Simone. “To Love Somebody” is echter niet de enige song met een soulfeel. Want hoewel Faded Gloryville overduidelijk een country-album is, is de soul in songs als “Someday Soon” & “When You Ain’t Home” nooit ver weg. Ik ben benieuwd of Lindi Ortega zich op een volgend album door het latere disco-werk van de Bee Gees laat inspireren. Country & disco lijken dan wel diametraal op elkaar te staan als genre, Lindi Ortega weet daar vast een overtuigend geheel van te smeden. Maar voordat het zover is ga ik voorlopig nog even genieten van deze gebroken harten- en gebroken levens-plaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top