The Holydrug Couple – Moonlust

The Holydrug Couple - MoonlustPilletje in, en daar gaan we – bij wijze van spreken dan -: The Holydrug Couple mag zijn ding doen. Het draait, het zweeft, de wereld gaat op en neer, want Moonlust openbaart zich. Niet met geweld, maar net een tikkeltje te langzaam alsof er een verkeerd toerental op staat. Het is een kenmerk van hun sound, waarbij toetsen en gitaar de (op de rand van valsheid) toonzetters zijn. De bas en drums houden het geheel strak, terwijl er af en toe nog iemand doorheen murmelt. Het Chileense duo Ives Sepúlveda (zang, gitaar, bas en keyboards) en Manuel Parra (drums) timmert zo op hun eigen manier aan hun weg. Geef het beestje een naam: spacerock, krautrock, experimenteel, psychedelica. Maar wat belangrijker is dat het een uiterst prettige plaat is van een duo dat weet waar Abraham de mosterd haalt. Moonlust moet je ondergaan. En eerlijk is eerlijk, ook zonder pilletje is dit prima te verteren. Wat zeg ik, ik heb het met plezier in de auto gedraaid en ik heb het heel gehouden!


mij=Sacred Bones Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top