Powers of Blue – Flipout / Brother T. And Family – Drillin' Of The Rock

Flip Out - Powers of Blue.jpgZe blijven maar doorspitten, de archivarissen en gouddelvers van reissue-label Gear Fab. Exploito-platen uit de jaren zestig en zeventig – snel in elkaar gezette albums om mee te liften op de muzikale hype van het moment – hebben de reputatie dat ze voornamelijk bagger bevatten, gespeeld door onbekend gebleven muzikanten. Maar de twee die hier op één CD verzameld zijn, vormen een uitzondering. Flipout, opgenomen door de fictieve band Powers Of Blue, verraadt zowaar een aantal van de meespelende studiovakmannen. Zo is daar gitarist en arrangeur Hugh McCracken, later een graag geziene gast bij Lennon en McCartney, Bob Dylan en andere grootheden. Op het surfnummer “You Blow My Mind” na, horen we alleen maar covers: van “Satisfaction” en “Paperback Writer” tot “Got My Mojo Workin'”. Alle tracks zijn omgewerkt tot instrumentaaltjes. Als er niet zo venijnig gitaar werd gespeeld, zou je denken dat je naar een karaokeplaat luistert.
Drillin of the Rock.jpgDe andere exploito-plaat die op deze CD is terecht gekomen heet Drillin’ Of The Rock, de band-van-dienst is Brother T. And Family gedoopt. Leden van deze familie komen uit de rijzende Krautrockscene in Duitsland, maar spelen voor de gelegenheid een soort proto-hardrock. De werkelijk spuuglelijke hoes verraadt het genre; Deep Purple lijkt de grootste inspiratiebron voor de verzameling riffs en melodieën. Het meest verrassende nummer is het curieuze “Third Degree”. De enige poging om een degelijk nummer te maken, met zowaar een gesproken intermezzo.


mij=Gear Fab / ClearSpot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top