Rolo Tomassi – Grievances

Rolo Tomassi - GrievancesSheffield begint het Tilburg van Engeland te worden. While She Sleeps, We Are The Ocean en voorloper Rolo Tomassi komen uit de Britse ijzer- en staalstad. Net als Joe Cocker en Nitzer Ebb. En dus is het niet zo vreemd dat het favoriete muziekgenre daar metal is. Tilburg heeft geen dergelijke industrie meer. Het moet de instroom van Helmondse fabrieksarbeiders zijn geweest die de interesse voor metal en hardrock daar aanwakkerde. Het leidde ertoe dat ene Eva Spence nu al in de jaren negentig van de vorige eeuw in de kruikenzeikerstad een bloedzuster had rondlopen genaamd Corinne van de band Acrostichon. Het was een tijd waarin ook fragiele lieve meisjes gingen grunten. En hoe! Grievances is de plaat van Rolo Tomassi waarin elke nuance wordt opgelicht en toegelicht door Eva Spence. IJkpunten op deze plaat zijn het wonderschone “Opalescent” en het brute “Unseen And Unknown”. De band is uitgegroeid tot een lofi-blackmetalgezelschap met aandacht voor een briljante productie vol loepzuivere melodieën en oerdriften die seconde voor seconde en laag voor laag zorgvuldig zijn uitgezet. En dat alles met genoeg breaks en tempowisselingen om Stephen Hawking uit evenwicht te krijgen. Rolo Tomassi pakt het betere werk van Refused, Mike Patton, Björk, Dillinger Escape Plan en Converge bij elkaar voor je in. De band kotst het niet langer over je uit in één grote geluidsmuur maar in subtiele kleine fragmentatiebommetjes.


mij=Holy Roar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top