Sweet Marie – I

Sweet Marie - IHet jaar 1970 was in de popmuziek een dramatisch jaar. De fenomenale jaren zestig eisten hun tol. In dat jaar overleden Janis Joplin en Jimi Hendrix. Twee grootheden die wat mij betreft nog steeds op grote hoogten staan. In 1970 was het ook alweer twee jaar geleden dat Cream (ook al zo’n geweldig spektakel) en een jaar geleden dat The Animals (ook niet mis) uit elkaar gingen. Tja. Maar het leven gaat door en er worden nieuwe bands gevormd. Zo ontstaat er in Hollywood het trio Sweet Marie dat met hun bluesrock geïnspireerd op Hendrix, Cream en The Animals de lijn voort wilde zetten. Zo groot zouden ze niet worden, maar niet iedereen kan zeggen dat hij een nummer één-hit in Hawaii heeft gehad. Sweet Marie wel, met de opener “Remember Marie” van het album I dat ik hier bespreek. Door dit succes verkasten ze naar Hawaii waar ze huisband van een club werden, nog een album uitbrachten, maar het na de derde nooit uitgebrachte album het voor gezien hielden. Wat blijft zijn twee albums waar de eerste nu opnieuw het licht ziet. De inspiratiebronnen druipen er ruim 37 minuten vanaf, maar het is geen vervelende ervaring. Sweet Marie was een paar jaar te laat, maar muzikaal mochten ze er zeker zijn. Check dit debuut eens.


mij=Gear Fab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven