Balkun Brothers – Balkun Brothers

Balkun Brothers - Balkun BrothersInmiddels hebben de Amerikaanse Balkun Brothers al vier digitale albums op hun naam staan, maar dit is volgens mij hun debuut op cd. Vandaar dat er ook een aantal tracks op staan die al eerder verschenen. Het is echter allemaal opnieuw opgenomen in de studio van en onder productionele leiding van Popa Chubby. Die connectie is heel logisch, want hoewel de heren Balkun (Steve gitaar en zang, Rick drums en zang) ergens spreken over een mix van hardrock, funk, metal en psychedelische jampunk is het vooral energieke bluesrock. Een degelijke riff, grommende zang eroverheen en wat fijn slidegitaarwerk en klaar is Kees. Alleen heeft Kees dan nog geen lekkere bluesplaat en deze broers wel. “She Got It All” is een mooi voorbeeld. Zes minuten lang is het grotendeels één simpel patroontje, maar door de energie en het slidewerk blijft het dikke pret. Seasick Steve, en dan iets heavier. Funk en andere stijlen zitten er wel in, zij het doorgaans stevig ingebed in de bluesrock. Dat is ook helemaal niet erg, want het blijft twaalf nummers en dik een uur lang heerlijke brulboeibluesrock. Je wéét wat er aan gaat komen, en toch is het iedere keer weer hartstikke lekker. Bluesrock ten voeten uit, en dat is mede te danken aan de productie van Popa Chubby, die strak en basic is, zonder de rauwheid en de energie kwijt te raken. Popa Chubby was zo van ze gecharmeerd dat hij ze meeneemt als voorprogramma voor de Europese tour, en in het kader daarvan de komende week in Nederland. Me dunkt dat dit een voorprogramma is om voor op tijd bij de zaal te zijn.


mij=Dixiefrog/Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top