Kapok – Glass To Sand

Kapok - Glass to Sand.jpgAls een popband in triobezetting bekend wordt, heet het al gauw een powertrio. Cream, The Jimi Hendrix Experience, Nirvana: allemaal driemanschappen. En allemaal geleid door een gitarist. In de jazz zijn het vooral de pianisten die een trio aanvoeren. Behalve bij de drie heren van Kapok: daar is het de hoorn die het voortouw neemt. Voorman Morris Kliphuis speelt overigens ook kornet en keyboards. Timon Koomen speelt op gitaar en Remco Menting drums, percussie en piano. Als je denkt dat deze combinatie suf klinkt: niet waar! Kapok noemt zichzelf op hun site the unusual jazz trio en dat slaat niet alleen op de bezetting. Want zo bijzonder als de hoorn in popmuziek is, zo bijzonder is ‘ie ook in jazz. En dat is niet zo gek: Kapok klinkt net zozeer jazz als indie. Het geluid is soms weerbarstig, soms groovy. Frank Zappa komt evengoed om de hoek kijken (“Flagstones”) als wereldmuziek (“Adano”) en indierock (“Glass To Sand”). De standaardterm bij dit soort platen op een site die normaliter pop bespreekt is: voor avontuurlijke luisteraars. Maar op Glass To Sand hoor je zoveel bekends, allemaal samengebracht in een bijzonder smakelijke cocktail, dat deze band voor iedereen lekker weg te luisteren is.


mij=Kerfstok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top