Admiral Fallow – Tiny Rewards

Admiral Fallow - Tiny RewardsNa het goede Tree Bursts In Snow van het Schotse Admiral Fallow was ik verheugd om te horen dat ze met nieuw werk kwamen. Het vorige album uit 2012 was een fijn indiefolkalbum, gedragen door de mooie stemmen van zanger Louis Abott en zangeres Sarah Hayes. Opvolger Tiny Rewards is een echt collectief album geworden waaraan ieder bandlid actief heeft meegeschreven aan de songs. Ook was het een poging van de band om experimenteel te werk te gaan om zo met wat anders te kunnen komen. Dat is gelukt. De hoes is donker en verbeeldt (voor zover ik het kan zien) een woelige zee. Die sfeer ademen de songs ook, ze beschrijven roerige tijden en nu niet bepaald de gelukkigste. Het album luistert niet zo lekker weg als zijn voorganger, je moet er echt moeite voor doen om de liedjes tot je door te laten dringen. Bij mij lukte dat pas bij de derde luisterbeurt. Dat komt mede door de lengte van het album. Ruim 50 minuten is mijns inziens nét iets te lang voor deze twaalf songs met tempowisselingen en hier en daar wat elektronische experimenten. Iets minder was beter geweest, helemaal omdat het album halverwege wat inzakt. Gelukkig staan daar mooie liedjes als “Easy As Breathing” en “Happened In The Fall” tegenover én de mooie stemmen van Abott en Hayes, die samen perfect kleuren. Derhalve is Tiny Rewards een album voor rustige momenten op de avond of in de nacht waarop het goed mijmeren is over de belangrijke zaken in je eigen leven.


mij=Nettwerk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top