Blanck Mass – Dumb Flesh

Blanck Mass - Dumb FleshBenjamin John Power startte Fuck Buttons in 2004. Sinds 2011 zonderde hij zich steeds verder af van de popmuziek en van zijn voormalige bandmaatjes en legde hij zich toe op ambient- en drone-achtige geluidscollages. Van techno naar minimal, van songs naar geluidsflarden. Het is heel logisch voor Blanck Mass. En toch, na diverse vingeroefeningen in cut ‘n paste-technieken, kan Power het niet laten om met Orb-achtige beats terug te grijpen naar het werk van Fuck Buttons. “Dead Format” is een aardig voorbeeld. Dumb Flesh probeert een gat te overbruggen tussen de minimal techno en ambient van de jaren negentig en het geluid van acts als Crystal Castles van tegenwoordig. In tegenstelling tot eerdere EP’s staat Benjamin John Power open voor echte songs en is hij niet enkel geobsedeerd door flarden van geluidsgolven waar geen touw aan vast te knopen valt. Hij is tenslotte een techno-man en geen krautrock-artiest.


mij=Pavement/PHD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.