The Riptide Movement – Getting Through

The Riptide Movement - Getting ThroughZong Iggy met zijn Stooges je eind jaren zestig nog gevaarlijk toe met “I Wanna Be Your Dog”, in 2015 is het The Riptide Movement die op feestelijke wijze ‘I Wanna Be Your Animal” toezingt. Het Ierse kwartet zoekt het muzikaal dan ook in een heel andere hoek, namelijk de folkrock. Gezegd moet zijn dat de energie er helemaal vanaf spat. Dit lijkt me de plaat die Mumford & Sons dit jaar had moeten uitbrengen, maar de eer gaat dus naar The Riptide Movement. Al moet ik erbij zeggen dat deze in eigen land al in 2014 uitkwam. Getting Through is hun derde album sinds 2009 en ik moet eerlijk bekennen dat ze tot op heden langs me heen zijn gegaan. Eigenlijk had ik het met de folkrock wel even gehad, maar dit is goed gedaan. Het gaat feestelijk uptempo, de samenzang is lekker en op dit album geven de (gast)blazers het allemaal net een extra zetje. Kortom Getting Through is een feestje, en daar moet op gedronken worden. Tijd voor een Ierse pub, of een lekkere pint Guinness.


mij=Caroline Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top