Cayucas – Dancing At The Blue Lagoon

Cayucas - Dancing At The Blue LagoonZach Yudin is al een tijdje bezig om het wiel uit te vinden. Eerst met zijn bandje Oregon Bike Trails. En nu dus alweer een tweede plaat met Cayucas. Zach probeert verhaallijntjes op poten te zetten. Hij is tenslotte een singer-songwriter. En liedjes maakt hij. Met duidelijke verhaaltjes. Op een heel lieve, maar vooral brave manier. Keurig binnen de lijntjes. Met klassieke strijkarrangementjes en her en der wat hoorngeschal. Waar Yudin experimenteert met ritmes wordt hij steevast vergeleken met Vampire Weekend. Da’s niet erg, hoewel ik eerder geneigd ben te refereren aan het solo-werk van David Byrne. Yudin werkt namelijk zijn eigen gedachten uit tot liedjes waarbij hij collega-muzikanten nodig heeft en niet a priori als band samen tot aardige luisterverhaaltjes komt. Hij doet wat hij moet doen, anders gebeurt er niets. Overduidelijk is dat het zijn ideetjes en verhaaltjes zijn. Over een paar jaar zal blijken of Yudin ook als teamplayer goed uit de verf komt.


mij=Secretly Canadian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top