Errors – Lease of Life

Errors - Lease of LifeNiet alleen Chvrches is een electronisch trio uit Schotland. Ook Errors, met in hun gelederen de drummer van Dananananaykroyd, bracht in april hun vijfde album Lease of Life uit. Qua sound is het een Trentemollertje: je denkt soms dat je naar een oude waveband met dromerige gitaareffecten zit te luisteren, maar het blijken toch digitale keyboards te zijn. De titeltrack heeft meer dan een beetje van de latere Underworld-platen en van Cut Copy: psychedelisch maar wel lekker. Errors maakt Lindstrøm-liedjes met een echo (“Genufliction”). Je zou het ook sippe synthpop à la Mr Kitty kunnen noemen. “Dull Care” is zelfs wat postrock-achtig en met de 13 minuten durende afsluiter “Through the Knowledge of Those Who Observe Us” maakt Errors een eigenaardig, langdurig en veelvuldig herhaald gezongen punt over verspilde informatie. Het probleem met dit soort albums is een beetje dat je wel erg goed moet speuren naar mogelijke singles. “Slow Rotor” is namelijk ook echt wat slow. Van de nieuwe Chvrches-plaat vind ik trouwens alleen “Leave A Trace” een blijvertje, terwijl op hun debuut The Bones of What You Believe nog véél meer goed was. Aan Errors is veel goed, maar je moet wel al in de sfeer zitten om erop te blijven dansen.


mij=Rock Action

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top