Ghostface Killah – Adrian Younge Presents: Twelve Reasons To Die II

Ghostface Killah - Adrian Younge Presents: Twelve Reasons To Die IISamen met Adrian Younge knutselde Ghostface Killah eigenhandig een auditief stripboek in elkaar waarin Marvel-superhelden werden neergezet die in een Kill Bill-verhaal waren beland. Ghostface werd opgevoerd als ene Tony Starks die het moest opnemen tegen de DeLuca-gangsterfamilie. Zijn Wu Tang-maatjes U-God en Inspektah Deck hielpen hem uit de brand met geweldige productionele bijdragen. Dit keer is het de beurt aan Raekwon die als Lester Kane een schaduwpersonage voor Tony Starks is. Ze stuwen elkaar op in de vaart der volkeren en oude Wu Tang-tijden herleven. Muzikaal is deze opvolger meer van hetzelfde. Adrian Younge houdt vast aan zijn palette van Staxsoul, Blaxploitation-soundtracks, CTI-jazz en fusionrock uit de jaren zeventig. Het verschil is als een opvolger van een succesvolle blockbuster; er was voor deze plaat meer budget en meer tijd om artiesten te casten voor de perfecte rol. RZA vervult de rol van verteller met verve. Younge perfectioneerde het ’70’s geluid door samples opnieuw te laten inspelen en ze analoog op te nemen. Je hoort die aanpak terug. De puzzelstukjes passen perfect. Deze tweede cd van de serie gaat een blauwdruk worden voor spannende hiphop-tijden. NWA opnieuw in de bioscoop, Younge en Ghostface Killah op je speakers.


mij=Linear Labs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top