EZTV – Calling Out

EZTV - Calling OutBij het intikken van de eerste twee letters in de zoekmachine plopt al meteen EZTV op. Dat is nog eens een bandnaam waar je anno 2015 mee aan kunt komen, bedenk ik me. EZTV blijkt echter een inmiddels opgedoekte torrentsite te zijn. Tja. Het is ook niet zo dat het uit Brooklyn afkomstige trio deze schijf gratis op het internet heeft gegooid. Nee, voor Calling Out moet gewoon betaald worden. Waar overigens niets mis mee is. Wat ze brengen is luchtige Engelse gitaarpop à la The La’s, maar dan met Amerikaanse invloeden als Tom Petty en The Velvet Underground. Calling Out is hun debuut. De vraag is of ze het waard zijn om geld aan uit te geven. In de kern is er niets mis met de liedjes, het kabbelt alleen wel heel erg gezellig allemaal voort. Wat meer afwisseling in ritmes, een wat minder vlakke productie, eens een gemene uithaal of een verrassende wending had wonderen gedaan. Nu vraag ik me aan het eind van dit album werkelijk af waar ik nou naar geluisterd heb. Dat was vast niet de bedoeling.


mij=Captured/Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top