Niton – Tiresias

Niton - TiresiasWoehoe, wat gebeurt er als ik deze knop indruk? Weet je wat, ik probeer het gewoon en ga een half uur kijken hoe elk bliepje, elke synth en elke sample zich verdringen om in de pas van een metronoom te lopen. Klassieke strijkarrangementen, maar ook wat potten en pannen om op te slaan, zijn ingezet om te kijken hoe je de stilte kunt opheffen en ritme kunt laten ontstaan. Het trio Niton had blijkbaar aan één plaat niet genoeg, Tiresias is dus het logisch vervolg op een onderzoek van de drie heren dat nog steeds ongoing is. Zolang er elektriciteit geleverd wordt, maken de heren geluid. Heeft dat nog een concreet doel? Nee. Bezigheidstherapie en experimenteerdrift zijn voor de heren meer dan voldoende. Wellicht zou je na jaren een analyse kunnen loslaten op het effect van trillingen in verschillende vrije ruimtes! Dat zou zomaar kunnen, maar hee, zullen we alvast in onze agenda’s noteren dat we in 2021 bij elkaar komen om wat voorlopige conclusies bij elkaar te vegen? Tot die tijd kabbelen we lekker voor en blijven we doortikken op alle metalen buisjes en flesjes die we tegenkomen, oké?


mij=Pulver and Asche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top