Fufanu – Adjust To The Light

Fufanu - Adjust To The LightOnwillekeurig denk ik altijd dat alle muziek uit IJsland net zo mysterieus, prachtig en dromerig is als de muziek van Sigur Ros of Björk. Dat is nergens op gebaseerd want ik ben nooit in IJsland geweest, maar afgaande op deze namen stel ik me een weids landschap voor waarin zulke muziek als vanzelf ontstaat. Het is natuurlijk niet een en al schoonheid op het eiland, dat het in de winters krap vijf tot acht uur licht is was ik even vergeten. Die donkere kant komt naar voren bij het duo Fufanu. Hun debuut-EP met de ironische titel Adjust To The Light bevat vier donkere rocksongs met een flinke scheut shoegaze en new-wave. “Will We Last” brengt je terug naar de donkere jaren tachtig van Joy Divison en Bauhaus, “The Hours” en “Blinking” grijpen weer meer terug op de shoegaze van begin jaren negentig en afsluiter “City Lights” is een wijd uitwaaierende song met kille ritmes. Nu Editors het over een wat andere boeg gooit en iets meer in het licht is gaan staan is dit een uitgelezen kans voor Fufanu om snel met een volwaardig album te komen om in dat donkere gat te springen dat Editors heeft achtergelaten. Deze EP laat horen dat ze die potentie hebben.


mij=One Little Indian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top