Reverend Shine Snake Oil Co. – Anti-Solipsism Part 2 Totems And Familiars

Reverend Shine Snake Oil co. - Anti-Solipsism Part 2 Totems And Familiars‘Solipsism’ is het filosofische idee dat alleen je geest met zekerheid bestaat. De oorsprong van Reverend Shine Snake Oil co. ligt in New York. Sinds 2007 opereert de band vanuit Kopenhagen met een duivels-verleidelijke vorm van blues en een sterke hang naar traditionele negro-spirituals. Angryman, de zanger van het gezelschap dicteert en predikt met een brom in zijn stem die zwaar leunt op het oeuvre van Tom Waits. Geeft dat wat? Welnee, want als het een manier is om de delta-blues en voormalige plantage-liedjes nog meer eigenheid en onderhuidse spanning mee te geven, dan is de opzet uitstekend. Het uitbannen en verjagen van alle nare gedachten en geesten vormt de kracht voor wat echte spirituals moeten zijn. Ik zou willen dat O Brother Where art thou van de gebroeders Coen nog een keer een remake krijgt maar dan mag Reverend Shine Snake Oil co. de soundtrack voor zijn rekening nemen.


mij=Noisolution

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top