De Sp aties – De Sp aties (EP)

De Sp aties - De Sp aties (EP)De Sp aties zijn een trio uit Utrecht dat is voortgekomen uit The Stiletto’s. De drie songs op deze single laten een prettige mix van sixties-garageprock met een vleugje punk horen. Het eerste nummer op deze EP is “Blij Zijn Dat Je Leeft” en doet een beetje denken aan de vroege sound van Tröckener Kecks met een iets ruiger randje. De wat melancholieke tekst is erg goed moet ik zeggen en het refrein is uitermate catchy en bijna van Ramones-niveau. De B-kant kent een tweede eigen compositie, getiteld “Laat Me Niet Alleen” en heeft een wat prominentere sixties-sfeer met een lekker hoekig ritme. Die sfeer van de sixties wordt voortgezet in het aangenaam rammelende “Babyboomergeneratie”, inderdaad een vertaalde cover van dat hele bekende liedje van The Who. Hoe dan ook, dit smaakt naar meer!


mij=Eigen beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven