Savages – Adore Life

Savages - Adore_LifeSavages slingert je met openingsnummer “The Answer” gelijk terug naar ‘de donkere jaren tachtig’. De band klinkt alsof het de crunchy gitaarpaartijen van The Cramps’ Poison Ivy koppelt aan de karakteristieke vocalen van Siouxsie Sioux. “Evil” en “Sad Person” kennen eveneens deze adrenaline verhogende ervaringen. Pas op “Adore” nemen de dames even gas terug en liggen de vergelijkingen met donker romantische crooners als Nick Cave en PJ Harvey op de loer. Savages geeft aan al haar songs echter zo’n heerlijk authentieke twist dat dergelijke vergelijkingen ook gelijk weer mank gaan. Zo zou Ayse Hassans baslijn in “Slowing Down” best wel eens de annalen in kunnen gaan als meest geile basgitaar-sound van 2016. De heerlijk schurende gitaarpartijen van Gemma Thompson accentueren dit alleen maar des te meer. En zo zijn er op Adore Life stuk voor stuk songs te vinden waarop de afzonderlijke bandleden mogen uitblinken. Op “I Need Something New” is een glansrol weggelegd voor Fay Miltons dreigende drums, zonder dat dit ten koste van het totaalgeluid gaat overigens. Alle songs op Adore Life zijn namelijk tegelijkertijd even hermetisch als toegankelijk. Bij “When In Love” dreigt het zelfs een moment een vrolijk album te worden. De heerlijke eighties sound en Jehnny Beths staccato dictie voorkomt hier echter dat de dames uit de bocht vliegen. Vocalen waar je je als luisteraar wel aan moet overgeven zoals in “Surrender”. Maar echt indruk maakt Jenny Beth in “T.I.W.Y.G.”. Een melodieuze song gespeeld in de allerhoogste versnelling. Daarna kan er in het heerlijk verstild galmende “Mechanics” alleen nog maar plaats zijn voor rust. Orde en chaos lagen nog nooit zo dicht bij elkaar als op Adore Live, een plaat die qua stemming misschien niet direct associaties oproept met levenslust. Maar dat qua energie zeker wél doet. Zo bevestigt Savages niet alleen haar inmiddels ijzersterke live-reputatie. Ze geeft ook critici die altijd gewichtig doen over dat moeilijke tweede album achteloos het nakijken.

mij=Matador

File: Savages – Adore Life
File Under: Donker en levenslustig
File Video: [Adore]
File Social: [Facebook] [Twitter]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven