The Wainwright Sisters – Songs In The Dark

The_Wainwright_Sisters - Songs_In_The_DarkMartha Wainwright en Lucy Wainwright-Roche, alias The Wainwright Sisters, zijn halfzussen. Ze delen dezelfde vader, singer-songwriter Loudon Wainwright III. Ze groeiden echter niet samen op want Martha’s moeder is Kate McGarrigle (Kate & Anna McGarrigle) en Lucy is de dochter van Suzzy Roche (The Roches). En om het familieplaatje compleet te maken, Rufus Wainwright is tevens een zoon van Loudon, broer van Martha en halfbroer van Lucy. Met zoveel muzikaliteit in de genen is het niet verwonderlijk dat de zussen Wainwright samen een album hebben gemaakt. Songs In The Dark bevat de liedjes waarmee zij zijn opgegroeid en die hun moeders voor ze zongen voor ze gingen slapen. Dat levert een mooie verzameling folkliedjes en traditionals op, de een wat meer bekend zoals “El Condor Pasa” van Simon & Garfunkel, maar ook wat minder bekende zoals “Runs In The Family”, geschreven door Lucy’s tante Terre Roche. De stemmen van de halfzussen kleuren prachtig bij elkaar. Lucy heeft een heldere hoge stem waarmee de wat grillige en apartere stem van Martha goed mengt. Dat is goed te horen in Townes van Zandts “Our Mother The Mountain” en “End Of The Rainbow” van Richard Thompson. Maar het geldt eigenlijk voor alle liedjes op dit album. Het zijn zestien dierbare liedjes voor de zussen maar is eveneens een mooie greep uit de folkgeschiedenis. Songs In The Dark is een treffende titel voor dit album. Deze liedjes kunnen het daglicht minder goed verdragen, ze gedijen beter in het donker en de stilte van de avond en nacht. Voor een rustige avond thuis of op een zwoele zomeravond bij het kampvuur. Maar beter nog is om je vlak voor het slapen toe te laten zingen door The Wainwright Sisters. Daar kan geen beker warme melk of slaappil tegenop.

mij=MapleMusic

File: The Wainwright Sisters – Songs In The Dark
File Under: Running in the family
File Video: [El Condor Pasa]
File Facebook: [Martha Wainwright op Facebook] [Lucy Wainwright Roche op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Martha Wainwright ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top