Aidan Knight – Each Other

Aidan_Knight - Each_Other‘I drew a map of Canada, Oh Canada’ verzucht Joni Mitchell in het prachtige ‘A Case Of You’. Zij kan het weten, als geboren Canadese is zij één van de vele talenten die dit land voortbracht. Ik heb het ook al vaker opgemerkt, het lijkt wel alsof er qua muziek niets slechts uit Canada kan komen. De 29-jarige singer-songwriter Aidan Knight bevestigt dit maar weer eens. Each Other is zijn derde album en hoewel er Aidan Knight op de hoes staat is het eigenlijk het werk van een vijfkoppige band. Bij Knight moet je denken aan het avontuurlijke van Damien Jurado en melodieuze liedjes die iets weghebben van die van Snow Patrol. In “The Arp” klinkt Knights stem het meest als die van Gary Lightbody van Snow Patrol maar met een spannend outtro weet Knight er toch iets eigens van te maken. Dat doet Aidan Knight eigenlijk op het hele album. Net als je denkt dat je het zoveelste liedje van weer een singer-songwriter gaat horen komt er een verrassende muzikale wending of vondst dat voorkomt dat het ‘gewoon wordt’. Met mooie (zang)melodieën en een strakke productie waardoor het geheel kraakhelder klinkt zijn de acht liedjes op Each Other stuk voor stuk geslaagd. “St. Christina” en “Black Dream” zijn de enige klassieke singer-songwriterliedjes waarop je Knight alleen met gitaar hoort. Geen saaie liedjes want ook als Knight het klein houdt weet hij je met zijn melancholie bij de les te houden. Each Other is een spannend en goed album waarop muzikaal van alles gebeurt en dat tegelijkertijd intiem en melancholisch is. Tenslotte ook nog een compliment voor de lengte van het album. Het klokt ruim 33 minuten wat ik prima vind daar veel albums vaak onnodig lang zijn. Each Other houdt je de volledige speelduur geboeid, kom daar nog maar eens om tegenwoordig.

Door: Janineka

mij=Full Time Hobby / Konkurent

File: Aidan Knight – Each Other
File Under: Spannende singer-songwriter
File Facebook: [Aidan Knight op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Aidan Knight]

https://www.youtube.com/watch?v=fJtNhac63JU

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:4xhZpSiW9bHaqpcQUUAywI”]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top