El Pino And The Volunteers – El Pino And The Volunteers

el_pino_and_the_volunteers-stTjee, wat vliegt de tijd. Het blijkt alweer vijf jaar geleden te zijn dat Isle Of You van El Pino And The Volunteers verscheen en ik deze aanschafte. Sindsdien stond mijn leven behoorlijk op zijn kop, maar dat schijnt bij David Pino en zijn vrijwilligers niet anders te zijn. Niet alle leden wonen meer (altijd) in ons land, en dat maakt het hebben van een band met in dit geval vijf leden er niet makkelijker op. Muzikaal dook Pino op in het project TIKA en toetsenist Job Roggeveen timmerde aan de weg met Happy Camper. Het was me al wel opgevallen dat El Pino weer verscheen in de diverse agenda’s van poppodia en nu ligt er inderdaad weer een nieuwe plaat voor me. Ze brengen dromerige gitaarpop met invloeden uit de alt.country en rock. En dat is op hun nieuwste niet anders. Hun liedjes maken me happy en ook dat is gedurende dit ruim halfuur durende nieuwe album niet anders. Vreemd genoeg is het een band met als thuisbasis de grote stad (Amsterdam), maar krijg ik juist een gevoel van rust over me. Het is net zoals bij een band als Johan: nooit zal er slecht materiaal verschijnen, maar je moet de liedjes de tijd geven om zich voor eeuwig in je hersenen te laten nestelen. Tekstueel gaat het over de zoektocht in het leven en dat het niet altijd gaat zoals je dat zelf zo bedacht hebt. Prijsnummers zijn de dansbare single “Skid Around” en het aansluitende “Desert In The Sea”. Maar daar doe ik de andere liedjes wel mee tekort. El Pino and the Volunteers is niet écht een single-band, maar een band waar je een album van moet ondergaan.

door: Ewie

mij=Excelsior Recordings

File: El Pino And The Volunteers – El Pino And The Volunters
File Under: Terug zijn
File Social: [<a href=”https://twitter.com/eptv“>Twitter</a>] [<a href=”https://www.facebook.com/elpinoandthevolunteers/“>Facebook</a>]  <br />

[spotifyplaybutton play=”spotify:album: 0qoDtePqYQColmu8Cpxb1k”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top