Eriksson Delcroix – Heart Out Of Its Mind

Eriksson Delcroix - Heart Out Of Its MindRuim twee jaar geleden verraste het Belgische duo Eriksson Delcroix mij met de prachtige alt.country-plaat For Ever. Björn Eriksson, ooit gitarist van Zita Swoon, en Nathalie Delcroix, die ruim twintig jaar zangeres van Laïs was, zijn zowel privé als professioneel een duo. Op hun debuutalbum gingen ze verder met de country- en bluegrasssongs die ze eerder al hadden gemaakt/bewerkt voor de prachtige film The Broken Circle Breakdown. Op het tweede album, Heart Out Of Its Mind, brengt Eriksson Delcroix dertien songs die in het verlengde liggen van het debuut. Als je nu verwacht net zoiets te gaan horen als bijvoorbeeld The Common Linnets, dan moet ik je toch even ‘waarschuwen’. De beste uitleg is denk ik dat The Common Linnets in het licht staan en Eriksson Delcroix vanuit het donker tot je komt. Aan hun songs kleeft een duister, mysterieus, melancholisch en soms spookachtig randje. Zoals in “Big Black Is Coming” wat rustig begint maar gaandeweg het nummer vordert steeds onheilspellender wordt. Of het instrumentale “A Low Ripple Till Idaho” waarbij je je een tocht door deze staat voor kunt stellen maar wel een met de nodige hindernissen. Mooie melodieuze liedjes zijn er ook, zoals het sublieme “Baby Blue” en “Arrow” maar ook daar is het geen pais en vree maar ligt de onderhuidse spanning, extra aangezet door het mooie contrast tussen Erikssons donkere stem en Delcroix’ ijle, hoge stem, altijd op de loer. En die duistere melancholie is de kracht van Eriksson Delcroix want wat doen ze dat mooi. Heart Out Of Its Mind is een van de mooiste americana-albums die ik de laatste tijd hoorde. Eriksson Delcroix is in staat om met hun songs demonen te bezweren en tegelijkertijd van daaruit hun mooiste kant te laten zien.

door: Janineka

mij=V2

File: Eriksson Delcroix – Heart Out Of Its Mind
File Under: Duistere melancholie
File Facebook: [Eriksson Delcroix op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Eriksson Delcroix]

[spotifyplaybutton play=”spotify:album: 618crrHYrLDANdRLTbrysC”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven