Faithless – Faithless 2.0

faithless-faithless_2Forever Faithless. Verbazing alom toen Faithless vorig jaar opeens weer bestond. De Britse band had zichzelf in 2011 opgeheven maar wilde toch haar 20-jarig bestaan in 2015 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus waren er weer concerten, waaronder die in de openlucht op Strijp-S in Eindhoven op 5 juli en in de Ziggo Dome op 13 december. Concerten van Faithless 2.0 wel te verstaan. Beide concerten heb ik bijgewoond, net als drie eerdere optredens in 013, Ahoy en Panama. Ik weet het nog precies, het was zomer 1995 en ik was op weg naar Eindhoven voor een atletiekwedstrijd. Op de radio hoorde ik “Salva Mea”. Ik was sprakeloos. Kippenvel. Nog altijd mijn favoriete nummer van mijn favoriete danceact. Natuurlijk zijn ook “Insomnia”, “God is a DJ”, “We come 1” en “I want more” klassiekers geworden. Jammer genoeg waren de twee meer ambient gerichte albums No Roots (2004) en To All New Arrivals (2006) minder succesvol. Ik vond beide juist een welkome verrijking van het Faithless-repertoire. Daarom was ik blij verrast dat de band in de Ziggo Dome in december het aandurfde juist het zwaartepunt te leggen op die albums. De tweede disc van het dubbelalbum Faithless 2.0 is niets meer en minder dan een soort herhaling van het verzamelalbum Forever Faithless uit 2005 met een paar extraatjes van latere albums. De eerste disc is echter een non-stop remix van veertien hoogtepunten 2.0 van Faithless door top-dj’s als Avicii, Armin van Buuren en Tiesto. Alles bijeen, een absolute must voor Faithless-fans. Gewoon omdat het zo lekker is. Ook als je alles – zoals ik – eigenlijk al hebt van Faithless.

door: Eric

mij=Sony

File: Faithless – Faithless 2.0
File Under: Geduldig wachten op 3.0

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:5USqWtDnrzYSN7oh1wPl2O”]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top