Jeroen Kant – Nooit Genoeg

jeroen_kant-nooit_genoegJeroen Kant was recent nog in het nieuws door in België de Nekka-prijs te winnen, een wedstrijd waarin jong talent dat er voor kiest in het Nederlands te zingen, om de overwinning strijdt. Nou weet ik niet of je met 33 jaar jong talent mag heten, maar het is hem gegund. Hij is al even bezig en deze release Nooit Genoeg, verschenen in oktober, is inmiddels zijn vierde album. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit muziek van hem gehoord heb. Zijn ster mag nog wel wat verder rijzen. De teksten in de liedjes van Kant vragen meteen de aandacht. Met name doordat de teksten direct en maatschappijkritisch zijn, zoals in opener “Nooit Genoeg” of in “Een Zucht”. Of meer persoonlijk in “Als een kind zo blij” of in “Oude Kronkelpad”. Muzikaal zijn er de nodige folk- en america-invloeden en Tom Waits lijkt ook in zijn platenkast te staan. Ook moet er bijna wel werk van André Manuel in de kast te staan, maar waar Manuel er met zijn stem een rauw randje aan meegeeft, is Kants stem wat aan de brave kant. Toch is Nooit Genoeg een aardige plaat van deze  troubadour met gitaar. Met zijn prima band De Sherrifs komt hij denk ik het meest tot zijn recht in het theater waar hij zijn boodschap dan aan je meegeeft. Zoals in het afsluitende “De Hemel Huilt”: ‘te groot geleefd, ons nest bevuild, de aarde beeft, de hemel huilt’. Mooi gesproken.

mij=Bastaard / Sonic

File: Jeroen Kant – Nooit Genoeg
File Under: Man met boodschap

File Audio: [<a href=”https://jeroenkant.bandcamp.com/”>Bandcamp</a>]

File Social: [<a href=”https://twitter.com/jeroenkant”>Twitter</a>] [<a href=”https://www.facebook.com/jeroenkantliedjes”>Facebook</a>]

 

 

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:26odP9jIGW5EXUicXXskzL“]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven