King Dalton – Thilda

King Dalton – ThildaEigenlijk wilde ik het stukje over het tweede album Thilda van het Gentse King Daltons ophangen aan Tomas de Smet, bassist van deze band en producer van deze schijf. Met name omdat hij ooit in Zita Swoon zat, en deze plaat heel erg naar een van mijn favoriete Belgpop-albums I Paint A Picture On A Wedding Dress ruikt. De nummers zijn echter geschreven door Pieter de Meester wiens stem erg op – jawel – Zita Swoons Stef Kamil Carlens lijkt. Eigenlijk zou het wel fijn zijn als ik deze link niet kon leggen, want het leidt af van de kwaliteiten van deze vijf heren uit Gent. In Villa Thilda werkten ze – ook nog maar even noemen Jonas de Meester (slide gitaar), Jorunn Bauweraerts (achtergrondvocalen) en Frederik Heuvinck (drums) – aan deze plaat waar je een mix hoort van rock, blues, folk, psychedelica, americana en funk. Ja, het is een dolle boel op Thilda. Opener “Ignorance” is heerlijk dansbaar en de elektronica werkt hier perfect gedoseerd prima. In “Seagull City” stappen we de sixties in om uiteindelijk in een Captain Beefheartachtige wereld te belanden. In “Shepherd’s Shadow” geeft de tweede stem van Bauweraerts het nummer een extra zetje in de goede americana-folkrichting en de drumpartijen geven er nog eens een diepere laag aan mee. Misschien moest België dit inzenden op het Eurovisie Songfestival. Verder kan ik elk nummer hier wel behandelen, maar iedereen die muziek van Zita Swoon, Captain Beefheart, Tom Waits of Stuurbaard Bakkebaard een warm hart toedraagt mag deze van mij zelf op deze heerlijke plaat zelf ontdekken.

King Dalton speelt 12 februari in Paradiso Amsterdam en 12 maart in Roepaen Ottersum.

mij=WasteMyRecords / V2 Benelux

File: King Dalton – Thilda
File Under: Villa Kakelbont
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

[spotifyplaybutton play=”spotify:album: 3PnRjZM9CQOqX6i7Dc5amQ”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven