Roos Blufpand – Hoe Dan

roos_blufpand-hoe_danHebben wij weer, is er iemand (Roos Blufpand) die de wereld wil redden, weet ze niet hoe. Aldus deze zangeres, pianiste en songschrijver op “Geweten”. Het is de opener van haar tweede album, getiteld Hoe Dan. Blufpand is er een van een nieuwe generatie interessante Nederlandstalige singer-songwriters die werk maakt dat geschikt is voor theaters, maar ook voor poppodia. Ze is als jongvolwassene zoekende: ‘Is dit ’t nou, het grote mensenleven, zie me nou hier, volwassen zitten zijn.’ (“Laat ’t Los”). De teksten zijn prachtig, haar stem zet ze maximaal en vol variatie in, de muziek kent ook qua tempo de nodige variatie. Soms is het vooral mooi, andere momenten is het lekker lo-fi. Van mij mag het als het up-tempo gaat nog net wat meer knallen, maar een mens moet wat te zeuren hebben. Tekstueel gaat ze het meest extreem in “Hemel”, maar dat komt mede door rapper De Rus die zijn eigen teksten schreef, maar die wat naïef samengevat wordt door Blufpand: ‘Ik zal vast wel in de hemel komen, ik heb altijd netjes mijn huiswerk gedaan’. Het maakt van Hoe Dan een ontdekplaat, waarmee ik een kijkje krijg in het leven van Blufpand. Ik hoop maar dat we nog veel van haar gaan horen en haar daarmee op het interessante levenspad kunnen blijven volgen.

mij=Roos Blufpand / Coast To Coast

File: Roos Blufpand – Hoe Dan
File Under: Instappen in het leven van

File Social: [Twitter] [Facebook]

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:72l9L4lUmJJtIqHKF31uk6″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven