Stef Bos – Een Sprong In De Tijd

Stef Bos – Een Sprong In De TijdFile Under: mooie teksten, maar muzikaal saai. Althans, dat dacht ik aanvankelijk onder dit stukje te gaan zetten. Het is toch al wel even gelee dat ik naar Stef Bos heb geluisterd, en het was toen niet mijn ding. Sindsdien heb ik eigenlijk geen enkele interesse gehad om mijn opinie verder te onderzoeken. En dan ligt er een digipack voor me met op de hoes een foto van een jonge Stef Bos. Oei. Het album is geschreven ter ondersteuning van zijn komende theatertournee. Iemand die het 25 jaar volhoudt moet toch wel iets hebben. Bos is op Een Sprong In De Tijd op reis in de tijd, en geeft zichzelf een plek waar hij zich momenteel bevindt. Bos, die het erg goed doet in België, brengt in opener “Ik Zie U Graag” een kleine ode aan dit land. In het aansluitende “Dichter Bij De Kern” spreekt hij geruststellende woorden voor al degenen die in paniek raken bij hun levenszoektocht. De bluesy muziek is spannend met fijn gitaarspel. Hierna gaat het meer uptempo in het swingende “Jong In Mijn Kop” met een voor mij herkenbare tekst. Tja, ik ben ook geen twintig meer. Neem het prachtige pianospel in de wals “Kan Het Niet Alleen” waarbij de titel al aangeeft waarover het gaat. Of neem “Hoek Af’ waarmee Bos mij tegemoet komt door te melden dat iets pas wat voorstelt als er een buts inzit. Bos en ik begrijpen elkaar meer dan ik vooraf gedacht had. Misschien ben ik milder geworden in de loop der jaren, misschien heb ik meer rust in mezelf gevonden, maar de reis die we beiden hebben afgelegd brengt ons dan toch samen. Een Sprong In De Tijd is voor een nog net veertiger als ik tekstueel de moeite waard, maar is ook muzikaal lekker gevarieerd. En mocht je hem al langer kennen, dan is er ook een boek uit Mijn Onmacht in Woorden met liedteksten en gedichten van de afgelopen 25 jaar.

mij=Niemandsland / Coast To Coast

File: Stef Bos – Een Sprong In De Tijd
File Under: De levensreis naar nu

File: Stef Bos – Een Sprong In De Tijd
File Under: De levensreis naar nu

File Social: [Twitter] [Facebook]

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:7lZR0Eu7nzAAFLPwlwwuMf”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven