Dylan LeBlanc – Cautionary Tale

Dylan LeBlanc - Cautionary TaleHet zijn uitzonderingen, singer-songwriters die zich onderscheiden van de massa. De 26-jarige Dylan LeBlanc uit Louisiana is duidelijk zo’n uitzondering. In 2010 debuteerde hij met het wonderschone Paupers Field. De fraaie liedjes op dit album lieten horen dat er een talent was opgestaan. Dat niveau haalde hij echter niet op opvolger Cast The Same Old Shadow uit 2012 waarop hij wat experimenteerde met synths en daarmee een zijpad nam dat mijns inziens een beetje een dood spoor volgde. Naar nu blijkt worstelde LeBlanc toen met zelftwijfel, somberheid en alcohol. Het lukte hem ruim anderhalf jaar niet om muziek te maken. Na veel ‘soul searching’ en met behulp van Ben Tanner (Alabama Shakes) en John Paul White (The Civil Wars) herpakte hij zich en onder hun productionele leiding ontstond derde album Cautionary Tale. De producers overtuigden LeBlanc er van dat zijn liedjes goed genoeg zijn en niet al te veel verfraaiingen en gedoe nodig hebben, zoals hij op zijn tweede album probeerde. En inderdaad, de tien liedjes op Cautionary Tale blinken uit in schoonheid. LeBlanc zingt prachtig met soulvolle stem die in de verte aan de jonge Neil Young doet denken maar ook liefhebbers van Ray LaMontagne zal kunnen bekoren. Dylan LeBlanc is nog steeds geen vrolijke Frans maar weet zijn misère te vertalen in melancholische pareltjes. Mooie strijkers- en blazersarrangementen, de enige verfraaiing die Tanner & White hebben gebruikt, werken wonderwel goed en sfeerverhogend. Wie zijn oren goed spitst hoort Tanners collega Brittany Howard van Alabama Shakes meezingen op “Easy Way Out”. Het is een de kers op de taart want LeBlanc is zelf heel goed in staat om de songs in zijn eentje te dragen. Zo kan het dat een song als “Beyond The Veil”, dat ruim zeven minuten klokt, geen moment verveelt en zelfs een van de hoogtepunten is. Het heeft even geduurd voordat het talent van Dylan LeBlanc gerijpt was. Op Cautionary Tale wordt het in de juiste vorm gegoten en komt er uit wat erin zit.

door: Janineka

mij=Single Lock

File: Dylan LeBlanc – Cautionary Tale
File Under: Sombermans actie
File Facebook: [Dylan LeBlanc op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Dylan Leblanc]

[spotifyplaybutton play=”https://open.spotify.com/album/2GV2NdGm28MWPbwYWkm8lc”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top