Under The Water – Electricity

under_the_water-electricity‘The season is changing, what is happening to me, colours fading, leaves falling from the tree” (“Leaves Falling From The Tree”). Januari schijnt de meest depressieve maand van het jaar te zijn. Een plaat uitbrengen die dat gevoel nog eens versterkt lijkt me gevaarlijk. Toch is dat wat het Arnhemse trio Under The Water doet met de release van Electricity. Zelf noemen ze hun muziek trip-pop. Ik zou zelf eerder gaan voor trip-wave: de trip van Portishead en de wave van Joy Division / Depeche Mode. Electricity probeert je in een stemming te brengen waar je jezelf moet verliezen in de sound die je meetrekt de draaikolk in. Opvallend is de elektronica die centraal lijkt te staan boven de rest van de instrumenten en zang. De beat had echter wel wat zwaarder aangezet en de zang wat doordringender gebracht mogen worden. Maar het belangrijkste is dat er fijne liedjes zijn. De liedjes zijn vaak schoenenstarend dansbaar en hebben al met al toch iets aantrekkelijks over zich. Ik kan me zomaar voorstellen dat de band met dit materiaal in een sterke mix goud in handen heeft. Nu vind ik het nog wat dunnetjes klinken en moet je toch wel bij de les blijven. Maar wie weet wat er toch nog volgt na dit debuut.

mij=Eigen Beheer

File: Under The Water – Electricity
File Under: Potentie hebben
File Social: [Facebook]

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:1L4ZFsdWVpTo1CPxi1NJuc”]

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven