Jesse Malin – Outsiders

Jesse Malin – OutsidersNew Yorker Jesse Malin heeft al heel wat releases op zijn naam staan. Outsiders was de laatste loot en kwam in oktober 2015 uit. Ik had de plaat aan de kant gelegd – een mens kan niet alle releases tegelijk, en ja, we zoeken nog schrijvers -, maar Outsiders is een sterke plaat die nog wel wat extra aandacht mag hebben. Malin rockt zich met Outsiders op een hoog niveau. De nummers zijn aanstekelijk, het swingt (mede dankzij de blazers) en Malin heeft een prettige rockstem. De rauwe kant die Malin laat horen, geeft zijn werk dat beetje extra dat hij nodig heeft. Bovendien gedijen de rustige nummers (“Stay Free” – cover van The Clash) prima tussen het rockfeest. Het is misschien niet meer de tijd voor grote rocksterren, maar als dit begin jaren zeventig uit was gekomen dan had hij kunnen wedijveren met Bruce Springsteen. Springsteen heeft echter zelf al een goedgekeurd stempel op Malin gezet. En terecht. En als we het dan toch over rocksterren hebben: J. Mascis speelt me op “Here’s The Situation”.

mij=One Little Indian / Konkurrent

File: Jesse Malin – Outsiders
File Under: Rock leeft!

File Social: [Twitter] [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top