Joe Bonamassa – Live at Radio City Music Hall

Joe Bonamassa – Live at Radio City Music HallAls geboren New Yorker waren de optredens in een stijfuitverkochte Radio City Music Hall oprechte hoogtepunten in het bestaan van Joe Bonamassa. Ze vormden het sluitstuk van zijn half akoestische/half elektrische toernee die anderhalf jaar duurde en waarbij hij vorig jaar ook Pinkpop nog aandeed. Bonamassa is na decennia aan omzwervingen op zijn plek als meestergitarist die soul en blues oppakt om, net als wat Paul Schaffer deed als arrangeur voor The Blues Brothers, een swingende totaalrevue neer te zetten met strijkers, blazers, toeters en bellen waaronder Gerry O’Connor, Mats Wester, Reese Wynans, Lenny Castro, Carmine Rojas, Tal Bergman, Lee Thornburg, Nick Lane en Paulie Cerra. Bonamassa is eindelijk door toedoen van jonkies als John Mayer en Paolo Nutini erkend als een alleskunnende blues-mastodont die zijn eigen rijke verleden met gemak weet door te zetten naar een sterke tegenwoordige hang naar kwaliteitssoul en –folk. Ik gun Joe Bonamassa zijn eigen waargeworden droom. De registratie is echter voor elke muziekliefhebber een dampende avond geworden waar lol en oprecht vakmanschap de boventoon voeren. Als je een beeld wilt krijgen van ’n enerverend concert, laat dan gerust dit cd’tje of dvd’tje uit je surround system blazen. Zorg dat je op de bank zit en zet de bank tegen de muur. Zoniet, dan beland je dwars tegen het stucwerk of je behang. Bonamassa is krachtig en overtuigt!

mij=Mascot/Provoque

File: Joe Bonamassa – Live at Radio City Music Hall
File Under: Trotse eigenwaarde van soul en blues op cd en dvd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top