WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-36d665-9d64-5520.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Marco Martens – Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd – File Under: New Music

Marco Martens – Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd

Marco Martens – Ieder huis is uit vertrekken gebouwdIk kreeg op de basisschool muziekles van Gerard van Maasakkers. Hij was een folky singer-songwriter die praatte zoals Marco Martens rapt. Gerard wist toen nog niet dat zijn melodieuze parlando een zelfstandig genre zou kunnen worden. Hij hoorde weleens wat boze negers uit New York, maar dat stond muzikaal veel te ver af van zijn weemoedig gitaargetokkel. Hij onderwees al rappend omdat leerlingen dan spelenderwijs sneller de essentie van zijn les zouden onthouden. Inmiddels weten ze in Brabant wel hoe je genres op een hoop kunt gooien en toch inhoud kunt achterlaten. Vraag maar aan Stuurbaard Bakkebaard en zelfs Gers Pardoel. Marco Martens mag dan op een blauwe maandag gestart zijn als onopvallende Zuid-Nederlandse link bij de Osdorp Posse onder de naam ‘Macronizm’, het zijn z’n gevoel voor taal en vooral zijn durf om gewoon te doen die deze plaat tot een mooi spektakelstuk maken. Martens doet zich voor als een simpele Brabants boerenjong, hij is zijn eigenheid zelf. Samen met Fresku behoort hij tot een zeldzaam kwalitatieve groep van hiphop-minstrelen die Nederland rijk is.

mij=Bastaardplaten

File: Marco Martens – Ieder huis is uit vertrekken gebouwd
File Under: Folky hiphopballades uit de moerassen van de Peel en de Kempen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven