Marlon Williams – Marlon Williams

Marlon Williams - Marlon WilliamsAmericana uit Nieuw-Zeeland? Deze ogenschijnlijk onwaarschijnlijke combinatie is werkelijkheid geworden middels het 24-jarige opkomend talent Marlon Williams. Opgegroeid in het havenstadje Lyttelton kreeg hij muziek met de paplepel ingegoten door zijn ouders dankzij wie hij van alles hoorde, van PJ Harvey tot Maori-muziek. Op een dag hoorde hij Gram Parsons en dat was een cruciaal moment. Rock en country samen, dat kon dus! Door te spelen in vele country- en bluegrassbandjes liep hij zich warm voor zijn gelijknamige solo debuutalbum. En dat album mag op zijn minst bijzonder genoemd worden. Williams galoppeert binnen met de aanstekelijke countrysong “Hello Miss Lonesome”. Maar het blijft niet bij traditionele country. “After All” is een powerpopliedje en bij het prachtige sixties-achtige “Dark Child” komen invloeden van Roy Orbinson en Chris Isaak om de hoek kijken. Helemaal los gaat Williams in het filmische en orkestrale “I’m Lost Without You”, een heerlijk bombastische song. In “When I Was A Young Girl” is goed te horen dat Williams vroeger in koren zong. Daarin zingt hij mij nét iets te veel over the top, het schuurt tegen mijn irritatiegrens aan. Het is de enige smet op dit verder bijzondere debuut waarop Marlon Williams zich de vele vormen van americana geheel eigen maakt. Want neem nu een liedje als “Strange Things”, een cover van de Canadees Bob Carpenter, wat een heel luchtig liedje lijkt maar over iemand gaat die sterft aan kanker. Prachtig uitgevoerd, evenals de mooie afsluiter “Everybody’s Got Something To Say”. Vruchtbare grond daar in Lyttelton, folkzangeres Aldous Harding, die meezingt op enkele nummers, komt er ook vandaan. Haar bijzondere debuutalbum verscheen vorig jaar en onderscheidde zich duidelijk van de massa. Dat geldt ook voor dit eerste album van Marlon Williams.

Marlon Williams speelt 9 april op het Motel Mozaique Festival in Rotown, Rotterdam

mij=Dead Oceans

File: Marlon Williams – Marlon Williams
File Under: Kiwi roots
File Facebook: [Marlon Williams op Facebook]
File Twitter: [Marlon Williams op Twitter]

[spotifyplaybutton play=”https://open.spotify.com/album/4YZFCwN1KJOYs6bdm3aKhI”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven