Paul Carrack –Soul Shadows

Paul Carrack –Soul ShadowsQuizvraag: noem een band in welke Paul Carrack zong? Ik had dan wel van hem gehoord, maar een antwoord had ik niet gehad. Goede antwoorden waren geweest Ace, Squeeze en Mike & The Mechanics. Maar ook solo heeft de Brit het nodige uitgebracht of nummers van hem werden door anderen gezongen. Carrack is namelijk naast zanger ook songwriter en zelfs een multi-instrumentalist. Zijn laatste studio-album Rain Or Shine stamde uit 2013 en Soul Shadows is hier de studio-opvolger van. Tien eigen liedjes staan er op plus een afsluitende cover “Share Your Love With Me”, origineel van Bobby Blend. Carrack brengt van die typische blanke r&b, soul, zoals ook Van Morrison die de laatste jaren brengt. Het meeste speelde Carrack zelf in, maar zijn zoon mocht de drums beroeren en er is een rolletje voor saxofonist Pee-Wee Ellis (James Brown). Die laatste schreef ook mee aan een aantal songs, alsmede Chris Difford (Squeeze). Er gaat geen noot verkeerd en er zit geen rauw randje aan wat de idylle kan verstoren. Het zijn echter sterke songs gebracht in, een persoonlijk wat te net, deskundig jasje, met bovenal een gouden strot.

Paul Carrack speelt 17 maart in de Effenaar Eindhoven, 18 maart in de Boerderij Zoetermeer, 19 maart in Metropool Hengelo en 20 maart in de Oosterpoort Groningen.

mij=Carrack.uk

File: Paul Carrack –Soul Shadows
File Under: Blanke soul/r&b

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven