The Rhythm Junks – It Takes A While

The Rhythm Junks – It Takes A WhileLekker, een nieuwe van The Rhythm Junks was mijn eerste gedachte toen It Takes A While op de deurmat viel. Belgenpop bij uitstek was mijn eerste gedachte toen ik de plaat daadwerkelijk draaide. Je hoort er het onvermijdelijke dEUS doorheen, maar ook de mondharmonica van Toots Thielemans en de strakke ritmes van Balthazar. Als totaal een wat vreemde combi, maar The Rhythm Junks weten wat ze doen. Al jaren trouwens. It Takes A While klinkt als een strakke soundtrack waar over elke seconde nagedacht lijkt, maar toch swingt als de neten. Dat ze slechts uit drie leden bestaan ‘dat’ hoor je er in de vette productie overigens niet aan af. Is het indie, is het blues, is het jazz, is het roots? Ik durf er geen stempel op te zetten. Wat het wel is, dat is een overdonderende mix met liedjes die zich langzaam in mijn hoofd nestelen. Hoogtepunten zijn “The Game Is Up”, “Trying To Listen” en het titelnummer. Aanrader dus!

mij=Pop Up Records / NEWS

File: The Rhythm Junks – It Takes A While
File Under: Rake klappen

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven