Black-Bone – Blessing In Disguise

Black-Bone - Blessing In DisguiseDat er in dit koude kikkerland legio topmuzikanten te vinden zijn, kan zelfs de grootste muzikale onbenul niet ontgaan zijn. Her en der steken deze en gene de koppen uit boven het al dan niet gemaaide gras om hun talenten ten toon te spreiden, zo ook het uit Eindhoven afkomstige Black-Bone. Op dit tweede album laat het powertrio horen geïnspireerd te zijn door met name de rock van de jaren 70 en in iets mindere mate die van het navolgende decennium. Met veel geestdrift wordt een ruige pot vette hardrock neer gezet, drijvend op gierende gitaren en een schuurpapieren stem, muziek voor een schemerig hol ergens in een vergeten straatje, maar zeker ook voor een festival. Blessing In Disguise ademt de frisheid van een jonge band, hongerig naar muzikale erkenning en een plek ver weg van de obscuriteit die vaak nauw verbonden is met deze vorm van rock. Een goede stap in die richting werd reeds genomen doordat Peter van Elderen, sinds jaar en dag het gezicht van het eveneens in Eindhoven residerende Peter Pan Speedrock, de productie voor zijn rekening nam, waardoor het geheel kamerbreed uit de speakers knalt. Wie van compromisloze rock houdt met een vleugje sludge, doet er goed aan deze band een welverdiende kans te geven.

mij=Steamhammer

File: Black-Bone – Blessing In Disguise
File Under: Retro rock met een vuige vibe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven