Go Go Berlin – Electric Lives

go_go_berlin-eletric_livesHet Deense Go Go Berlin opent zijn tweede plaat met een groot Kasabian-geluid. Electric Lives is de britpop-plaat die Engeland nooit afgeleverd heeft. Kasabian, Primal Scream, Suede, The Verve, Charlatans, T-Rex, Oasis, het komt allemaal superherkenbaar voorbij. Vervelen doet deze plaat niet. Daar is ie te pop en te grotesk voor. En door zijn productie ook nog eens voorzien van een gospel- en soulsaus waar David Bowie ooit het patent op leek te hebben. “Young Americans” pt. 2 komt gewoon uit Denemarken. Wellicht komt het door de befaamde Hansa Studios in Berlijn waar het vijftal deze plaat opnam. Maakt niet uit. De mierzoete poprock met soul en ballen gaat erin als zoete koek. Voeg er nog een nasaal fuzzy-orgeltje aan toe zoals in “Famous Till The End”, wat vleugjes Doors-psychedelica en een fraaie “Tomorrow Never Knows”-pastiche en ik ben helemaal verkocht. Bovendien is het een fikse bonus als de zanger zowel als Jim Morrison, Caleb Followill alsook Billy Idol kan klinken. Grandioos goed, dit Go Go Berlin.

mij=DGR

File: Go Go Berlin – Electric Lives
File Under: De beste Britpopplaat die Engeland nooit afleverde

File Video: [Electric Lives]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven