Steven Troch – Nice ‘n’ Greazy

steven_troch-nice_n_greasyOoit kocht ik zo’n geinige bluesharmonica, Het had het begin moeten zijn van een glansrijke muziekcarrière, maar het klonk nergens naar: einde carrière. Anders ging het met de Belg Steven Troch. Hij heeft wél talent op harmonica, is bovendien gezegend met een prima stem en kan ook nog songs schrijven. Het bracht hem tot voorman van de bluesformatie Fried Bourbon en hij begeleidde de Finse Ina Forsman en landgenoot Tiny Legs Tim. Nice ‘n’ Greazy is zijn eerste soloplaat. Hierop wordt hij geholpen door producer Kid Andersen die ook een deel van de baspartijen voor zijn rekening neemt. Daarnaast wordt hij bijgestaan door gitaristen Bob Welsh en Rusty Zinn. En om het rijtje af te maken zijn er nog June Core op drums/percussie en Lisa Leuschner Anderson die op “Slow” de achtergrondvocalen verzorgt. Alle tracks schreef hij zelf en zijn voornamelijk in de blueshoek te zoeken. De uitzondering is “The Jinx Is On Me” dat voorzien is van reggaeritme. Nice ‘n’Greazy is een aardige bluesplaat waar vooral Troch zijn kunnen laat horen. Ik vind het geheel wat aan de brave kant, maar dat hij zijn bluesharmonicamannetje staat, dat mag wel duidelijk zijn.

Sing My Title / N.E.W.S.

File: Steven Troch – Nice ‘n’ Greazy
File Under: Bluesharp

File Social: [<a href=”https://www.facebook.com/steventrochharmonica/”>Facebook</a>]

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven