Lilian Vieira Grupo – Tanta Coisa

Lilian Vieira Grupo – Tanta CoisaLilian Vieira kennen we natuurlijk van Zuco 103 en haar Braziliaanse roots. Sterker nog, ze is de zelfverklaarde ambassadrice van de Brasilpop, samba, bossa en latinofunk in Nederland. Geheel op eigen kracht. Dat blijft beklijven, hoewel ze moet uitkijken dat de klad er niet inschiet. Wat Tanta Coisa scherp maakt is de bijdrage van harmonicaspeler Gabriel Grossi op de nummers “Vazia” en “Criança” die als een Toots Thielemans de jazzy bossa nova-klanken nieuw elan inblaast. Verder valt er niets aan te merken. Lilians vocalen zijn ronduit prachtig, de ritmesectie bestaande uit Udo Demandt op drums en Breno Viricimo op bas is opzwepend, enerverend en technisch perfect en de soulvolle Hammondklanken van Wiboud Burkens eisen een mooie hoofdrol op. Als je Tanta Coisa niet ziet zitten, dan ben je van nature een negatief type voor wie de winter niet lang genoeg kan duren. Vieira mag zich een traditie toeëigenen. Telkens als zij een plaat uitbrengt is de zomer in aantocht. Zullen we dat maar gewoon eens afspreken? Mooi!

mij=Stroom/Sena/Coast to Coast

File: Lilian Vieira Grupo – Tanta Coisa
File Under: Zomerse bossa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven