Sham 69 – It’ll End In Tears

Sham 69 - It'll End In TearsDe Britse punkveteranen van Sham 69 weten niet van ophouden. Ondanks de controversiële en vooral voor fans onduidelijke situatie dat er twee bands rondtoeren met dezelfde naam. Het album It’ll End in Tears is van de Sham rond medeoprichter/gitarist Neil Harris met Tim V als zanger. En dat deze band letterlijk per jaar drie keer de wereld rondreist om overal en nergens op te treden is goed te horen. Pakkende powerpunk, loeistrak, met gedoseerde agressie alsof het nog steeds 1977 is. In tracks als “Power to the People” en “Year of the Idiot” zijn ze op hun best door de heerlijke riffs en melodieën. Mocht iemand aan de relevantie van een band als deze anno 2016 twijfelen, dan raad ik aan deze nummers eens te beluisteren. Sham 69 weet ook nog te verrassen: het pianoliedje “Nelly Dean” is opvallend charmant en de onverwachte cover van Tom Jones’ aloude “What’s New Pussycat?” wordt subliem uitgevoerd. Hopelijk gaan ze nog een paar jaar door want het heilige vuur lijkt nog lang niet gedoofd.

mij = Treatment Records

File: Sham 69 – It’ll End In Tears
File Under: Old Soldiers Never Die

https://www.youtube.com/watch?v=jselx0X3t6M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top