Superhumanoids – Do You Feel OK?

Superhumanoids – Do You Feel OK?Is het flauw om Superhumanoids af te doen als een Goldfrapp light? Dit trio uit Los Angeles staat onder de allesbepalende leiding van zangeres Sarah Chernoff. Samen met de heren Cameron Parker en Max St. John verkent ze de begindagen van de electropop. Aan de hand van Roxy Music en Erasure kwam ze uit bij de essentie van het huidige werk van Chvrches en Caribou. Het gaat over synthesizers, licht-hijgende vocalen, bliebjes en uiterst catchy refreintjes. Pop in optima forma dus. Toch kan ik het niet nalaten om te achterhalen welke songs van invloed moeten zijn geweest op Superhumanoids. Met wat zoeken kwam ik uit bij de alweer vergeten meesterplaat Body Language van Kylie Minogue met hits als “Slow” en “Still Standing”. Die plaat is qua productie van geniale wereldklasse. Waarom? Omdat de basis van haar electropop disco is maar heel logisch opschuift richting soul, funk, New Jack Swing en de Britse pop van een Soul II Soul. Superhumanoids blijft nu nog op Do You Feel OK? hangen in mystiek geneuzel van avantgarde-synths en wil dolgraag een pophit scoren. Titels van songs zoals “Norwegian Black Metal” helpen niet bepaald om een grote massa voor je te winnen. De band lijkt krampachtig te willen vasthouden aan het voorbereidende werk van een pioneer als Brian Eno terwijl hij zichzelf al jaren bestempelt als de man die ook maar wat aanklooide. En pop-pretenties had hij al helemaal niet. Het antwoord op de vraag van de Superhumanoids of ik me wel goed voel is een volmondig ja. Maar de initiële vraag had eigenlijk moeten zijn of ik wel oké ben om deze plaat goed te vinden. Dat antwoord is niet zomaar met een ja of nee af te doen.

mij=Innovative Leisure

File: Superhumanoids – Do You Feel OK?
File Under: Wat wil Superhumanoids eigenlijk van me?

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven