The Eagle Rock Gospel Singers – Heavenly Fire

The Eagle Rock Gospel Singers – Heavenly FireWat doe je als je muzikale carrière in het slop dreigt te raken? Dan nodig je wat vrienden uit om thuis te jammen en te zingen. Dat is wat Will Wadsworth tenminste deed. Om je eigen ziel een boost te geven koos hij al snel voor de uplifting kracht van de gospel-traditional. Iedereen kent die songs in Eagle Rock en je kunt er heel wat kracht uit putten. Zo gezegd, zo gedaan. In navolging van O Brother Where Art Thou van de Coen Brothers kwam Wadsworth erachter dat echte gospelsongs direct het hart raken. Samen met Kim Garcia, Jeremy Horton en Grace Mosqueda smeedde hij The Eagle Rock Gospel Singers die als een Edward Sharpe de gospelsong wil eren in de beste americana- en soultraditie. Alsof Solomon Burke, Elvis, Mahalia Jackson en Johnny Cash een supergroep hadden geformeerd. Heavenly Fire is de blauwdruk van inspiratie geworden. Zit je er even doorheen? Weet je niet wat je met je leven aanmoet? Heavenly Fire biedt uitkomst en troost. Vooral heel veel troost verpakt in prachtige songs en hemelse vocalen met een eigen kleur en verhaal. Skiffle, blues, bluegrass, country, americana en soul zijn allemaal even schatplichtig aan de gospel. Beste festivalorganisatoren, boek deze band en laat ‘n Paolo Nutini vooral overal het podium met deze heren en dames delen. Als je tenminste memorabele festivalmomenten wilt vastleggen.

mij=Hassle

File: The Eagle Rock Gospel Singers – Heavenly Fire
File Under: Inspiratiebron van grote klasse

https://www.youtube.com/watch?v=tgh_W7j12cI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top